Medewerkers

01


Vijf medewerkers van GGz Breburg gepromoveerd

04


25 jaar in dienst en geen dag hetzelfde

Maar liefst 5 medewerkers zijn afgelopen jaar gepromoveerd. Het was een wetenschappelijk jaar voor GGz Breburg.

Greet Kuipers


Greet Kuipers is in de aula van de Universiteit van Tilburg gepromoveerd op haar proefschrift over gehechtheid en mentaliseren bij patiënten met anorexia of boulimia nervosa.

Jonna van Eck van der Sluijs


Jonna promoveerde aan de Universiteit van Tilburg met haar proefschrift "Combined physical symptoms and mental disorders". Naast het feit dat ze zowel psychiater als klinisch expert op het gebied van somatisch symptoomstoornissen is, en tevens het boegbeeld is van het Topklinisch Centrum Lichaam Geest en Gezondheid, draagt zij nu ook de titel van doctor!

Margot Metz


Margot is gepromoveerd met haar proefschrift: 'Shared Decision Making in mental health care: the added value for patients and clinicians'. Een relatief nieuw en actueel onderwerp binnen de ggz, waar zij als pionier wetenschappelijk onderzoek naar heeft verricht en veel data over heeft verzameld en verwerkt.

Eric de Heer


Eric heeft bij het Topklinisch Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) onderzoek gedaan naar de relatie tussen pijn en psychopathologie. Daarbij keek hij naar het verband van angststoornissen en depressieve stoornissen met pijn en daaraan gerelateerd functioneren, het verband tussen pijn, coping en ziekteperceptie, en het verband met suïcidaal gedrag.

Lars de Vroege


Bij het Topklinisch Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid heeft Lars onderzoek gedaan naar o.a. de diagnostische kwaliteit van twee vragenlijsten die gebruikt kunnen worden om somatoforme stoornissen vast te stellen: de PHQ15 en de somatisatie schaal van de 4DKL.

De winnaars van de Wetenschapsprijs zijn bekend!

De Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) GGz Breburg maakt graag zichtbaar(der) welke praktijkrelevante onderzoeken plaatsvinden binnen GGz Breburg en welke inzichten deze onderzoeken voor de praktijk opleveren. Daarom is de Wetenschapsprijs GGz Breburg in het leven geroepen: iedereen die werkzaam is bij GGz Breburg en in 2017 of (1ste helft) 2018 een artikel, essay, boek(hoofdstuk), scriptie of andere onderzoekspublicatie geschreven had kon meedingen naar deze prijs. De winnaars werden op hun werkplek ‘overvallen’ met een cheque en de persoonlijke felicitaties van Ariëtte van Reekum (Raad van Bestuur). Beide trotse winnaars vertelden dat ze vanuit hun onderzoek(sresultaten) daadwerkelijk een link leggen naar de praktijk.

Winnaar categorie 'Wetenschap'

Noortje Verpalen won de eerste prijs in de categorie Wetenschap met haar artikel; “Schaamte bij personen met een borderlinepersoonlijk-heidsstoornis.” Noortje geeft aan in behandelcontacten er rekening mee te houden dat bij cliënten die boosheid uiten onderliggend daaraan schaamtegevoelens kunnen spelen die cliënten niet snel uit zichzelf benoemen.

Winnaar categorie 'Algemeen'

Suzan Jongenelen won de eerste prijs in de categorie Algemeen met het onderzoek naar ervaren eenzaamheidsgevoelens bij langdurig opgenomen

cliënten met schizofrenie. Suzan heeft een module ontwikkeld die aandacht besteed aan (het verminderen van) eenzaamheidsgevoelens.

Maar liefst 25 jaar in dienst en
geen dag hetzelfde

Anneloes van den Broek werkte vorig jaar 25 jaar bij GGz Breburg. Ooit begonnen als basispsycholoog en nu werkzaam als P-opleider, klinisch psycholoog, psychotherapeut en senior wetenschappelijk onderzoeker. Anneloes is een veel en graag gezien persoon binnen en buiten GGz Breburg. Ze is een positief ingestelde professional, die met hoofd, hart en handen werkt.

"Regelmatig vragen mensen mij waarom ik al 25 jaar bij dezelfde werkgever werk. Eerlijk gezegd voelt het niet als dezelfde werkgever", antwoord ik dan. "Er is altijd sprake van dynamiek in de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Geen werkdag is hetzelfde. Dat maakt het nooit saai en vaak uitdagend. Ik ga dan ook eigenlijk, écht waar, vrijwel altijd met plezier naar mijn werk.”
- Anneloes van den Broek

“Als vrijwilliger heb je vaak een heel andere ingang met cliënten dan als professional”